Hoe werkt het?

Altijd een middelgrote betaalbare bloeiende plantenbak; op het terras, in de tuin, op de parkeerplaats, bij de ingang van uw bedrijf etc. Vooral voor bedrijven geldt immers dat de eerste indruk van een klant begint bij de ingang van uw bedrijf. Een mooi verzorgde bloeiende plantenbak zal deze eerste indruk zeker positief beïnvloeden.

Terrasplant heeft een concept uitgedacht, waardoor het mogelijk is altijd een mooie bloeiende blikvanger te hebben. Vooral voor particulieren en bedrijven die geen “groene vingers” hebben, is dit een ideaal concept. Want water geven kunnen we toch allemaal!

De Terrasplant plantenbak bestaat uit 2 delen. De buitenbak en de binnenbak. De binnenbak is een plastic statiegeld-bak die eigendom blijft van Terrasplant. Wanneer uw plantenbak is uitgebloeid, wordt de binnenbak eenvoudig vervangen door een binnenbak met nieuwe planten. Hierdoor kunt u dus het hele jaar genieten van mooie bloeiende planten. Vroeg in het voorjaar kunt u denken aan een bak met bolbloemen, waaronder tulpen, narcissen, hyacinten. Wanneer de bak eind april/ begin mei is uitgebloeid kunt u deze vervangen door een bak met zomerbloeiers, om deze vervolgens in het najaar weer te wisselen voor een bloeiende herfstbak met bijvoorbeeld erica’s. In de winter kunt u denken aan winterbloeiers, zoals bijvoorbeeld helleborus.

De binnenbak

De binnenbak is een standaard beugelbak van 60 cm lang, 40 cm breed, en 17 cm diep. Door met deze maat binnenbak te werken, blijft het gewicht van de binnenbak met grond en planten beperkt tot een hanteerbaar niveau van ongeveer 20–25 kg.  Aan de onderzijde van de binnenbak zitten voldoende gaten om overtollig water af te voeren. Onderin de bak ligt een vel antiwortel-doek om te voorkomen dat er potgrond door deze gaten uit de bak stroomt.

binnenbak1

binnenbak2

De buitenbak

Het ontwerp van de Terrasplant buitenbak heeft naast de robuuste en chique uitstraling nog een aantal voordelen om de levensduur van het steigerhout zo lang mogelijk te rekken. In principe moet de onbewerkte steigerhouten buitenbak zo’n vijf jaar mee kunnen gaan. Doordat het model op “pootjes“ staat, heeft de bak geen last van opspattend (vuil) regenwater. Daarnaast zorgt dit er voor dat de hele bak rondom, dus ook van binnen, gemakkelijk kan “droog” waaien na een regenbui.

De binnenbak steunt slechts op twee randen in de buitenbak, waardoor de onderkant van de binnenbak, waar overtollig water uit komt, volledig vrij boven de ondergrond hangt. Overtollig water valt dus direct op de ondergrond en loopt dus niet langs het hout.

pet2

 

 

pet3


Dit concept is vastgelegd bij CC Proof. Voor meer informatie hierover, klik op het logo hierboven.